Kmetija Brikca

Vinogradniško-sadjarska kmetija Brikca ...

Na skrajnem zahodu Slovenije, v objemu žlahtnih gričev, ležijo Goriška Brda – deželica sonca, grozdja in vina. To je pokrajina, kjer sta si narava in tradicija podali roke in ustvarili enkratne pogoje za rast vinske trte, pridelavo odličnega vina in dozorevanje sladkega sadja!
Med valovi briških gričev, na 248 metrih nad morjem, svojo idiličnost skriva vasica Vedrijan. Tu smo tudi mi.
 

Smo vinogradniško-sadjarska kmetija Brikca. Odlični pogoji, ki jih dajejo naše lege omogočajo pridelavo kakovostnega sadja in odličnega vina že vrsto let.
 

V poznem poletju, ko je sezona pobiranja češenj, marelic, breskev, fig, sliv in drugega sladkega sadja mimo, na naših trtah grozdje lovi še zadnje tople sončne žarke. V naših vinogradih uspevajo Rebula, Sauvignonasse, Chardonnay, Sauvignon in Merlot. Posebej izbrani grozdi nam dajejo sveža in izredno sadna vina Brikca, ki jih pod budnim očesom donegujemo v pravo žlahtno kapljico!
Naša vina so pridelana z ogromno ljubezni in truda, kar jim daje ubranost in jih približuje k vinski popolnosti. Trudimo se našo strast in spoštovanje do žlahtne kapljice pokazati v kozarcu in vam tako ponuditi le najboljše.

Obiščite nas na Jestivalu in okusite opojnost naše žlahtne kapljice tudi vi!